1 Ekim 2009 Perşembe

AYÇA,BEN VE MİGREN

Sevgili Ayça,
Sana yazacağım dediğim tarihten bu yana o kadar uzun zaman geçti ki.Biraz utanarak biraz sıkılarak yine aylar önce seni unutmadığımı belirten bir küçük not bırakmıştım bloğuma .Ve sen de bu küçük yazıya mesaj bırakmışsın .Mesajını bu gece yayınlayabildim.İnceliğin için teşekkürler arkadaşım.
Henüz kimsenin ve seninde bloğuna gözatamadım.Umarım iyisindir.Yazı nasıl geçirdin.Eminin fotoğraf acısından oldukça verimli olmuştur.Benim ki fotoğraf acısından tam bir fiyasko oldu.Neyse bunlar uzun hikayeler ve emin ol anlatacağım hepsini.
Susuzluktan dudakları çatlamayan bilir mi ?susuzluğu,aç kalmayan bilir mi?bir lokma ekmeğin değerini,çekmeyen bilir mi?Çekmeyen ,yaşamayan insan bu tür duyguları tam olarak anlayamaz.Acıyı,açlığı,yanlızlığı...
Migren ile ilgili yazını okuduğumda nasıl içim acıdı,nasıl sen oldum anlatamam.Yardım etmeliyim dedim.Bunu bitirmesine yardım etmeliyim.Ben bitirdim,onu kovdum hayatımdan,yanı başımdan uzaklaştırdım.Defettim.Sen de yapabilirsin.
O kadar yüzsüz ki zaman zaman ortaya çıkar.Kendini gösterir bana,tıpkı bugün olduğu gibi.Ama o kadar çaresiz bıraktım ki onu.Ben burdayım deyip kaybolmak zorunda kalıyor.Eski bir hayalet gibi geldiği gibi sessizce gidiyor.
O'nu ilk hatırladığımda 8-9 yaşlarındayım.Güzel bir yaz günü.Toplaşmışız lojmanda oturan herkes;anneler,babalar,çocuklar,babaanneler,anneanneler sahile gideceğiz.Büyükler piknik yaparken biz çoçuklar kendimizi,karadenizin yeşil-mavi sularına bırakacağız.Ne mümkün.Herkes delicesine eğlenirken,ben evde de bırakılamadığım için ,üstümde pijamalarım,kafamda balyoz yemişcesine bir ağrı ve mide bulantısı ile unutulmaz bir gün geçirdim.30'lu yaşlarımı bitireceğim bu günlerde hala dün gibi hatırlıyorum.Ailem ne düşündü hiç bilmiyorum o zaman ama ben midemi üşütmediğimi biliyor ve bunun hiç bilmediğim bir ağrı olduğunu düşünüyordum.Migrenin pisikosomatik bir ağrı olduğunu söylüyorlar.O yaşta bendeki pisikosomatik durum neydi.Sonraları yaşım 20'lere yaklaştığında bunu çok düşünür olmuştum.Niye benim başım ağrıyordu.Birden aklıma annemin teyzesinin kızı geldi.Tam da o zamanlar ona beyin tümörü teşhisi konulmuştu.Korkunç başağrıları çekiyordu.Onu görmeye gitmiştik.Bağırması bugün gibi aklımda.Belki bu bir neden olabilir bilmiyorum. Neden ne olursa olsun.Başım ağrıyordu.Herşeyimi etkiliyordu Ayça.Bir program yapmışız bir yere gidicez ,Tak Tak ...Ağrı gelmiş.Babam hekim olduğu için evde ağrı kesici bulmak çok kolay.Sevgili Babam ilaç karşıtı bir hekim olmasına rağmen ,evde muhakkak birşeyler olurdu.O zaman Baralgin,Novalgin çok yoğun kullanılırdı.Ben başımın ağrıyacağını hissettiğimde hemen bir tane ağrı kesiciyi alıp dinlenmeye çekilirdim.Ama bu yaşam kalitemi o kadar düşürüyordu ki.Zaman içinde ağrının gelişini,neler yapabileceğini,nasıl yayıldığını tamamıyle çözümlemiştim.Ama neden başımın ağrıdığını bilmiyordum.Bir yaz tatilinde yengem gözümün bozuk olabileceğini düşünerek beni göz doktoruna götürdü.MİGREN.Göz doktoru ,gözlerimin gayet iyi olduğunu ama bende migren olabileceğini söyledi.
Artık havada atar olmuştum.Migrenim tuttu dinlenmem lazım...
Yıllar yılı kovaladı,ben her gördüğüm yerde Migren'le ilgili yazıları okudum.Şunu yemiyeceksin,şunu yapmayacaksın.En çok sevdiğim şeyler;çikolata,soğan,sarımsak,kızartma yemiyeceksin.EEE Nasıl yaşayacağız.

Migren profilim söyleydi.Cins olarak Auralı migren.Yani şanslıyım.Geleceğini hissediyordum.Sağ gözümden başlıyordu.Ters ışık oldukça etkili oluyordu.Yavaş yavaş sol gözüme geçiyor ve sonrasında sağ gözümden başlayarak görme kaybı ortaya çıkıyor.Araba kullanıyor isem kenara çekmek zorunda kalıyordum.Sonrasında sağ gözümden başlayarak görme alanım açılmaya başlıyordu.Duruma göre bu 2 saati bulabiliyordu.Sonrasında balyoz etkisi ve başımı sağa ve sola çeviremiyordum.Ne mi yapıyordum.Başlıyacağını hissettiğimde,saat kaç olursa olsun nerde olursam olayım hemen güneş gözlüklerimi takıyor.Vampir gibi ışıklardan ve karmaşadan uzak kalmaya çalışıyordum.
Ayça'cım yarın devam edeceğim saat sabaha karşı 2 olmuş.Akşama mektubuma devam edeceğim.Sağlıkla kal

1 yorum:

  1. Canımsın ya... Evet bu yaz fotoğraf açısından gerçekten verimli geçti. Ama genel olarak Düğün Hikayesi (www.dugunhikayesi.com) fotoğrafları ile ilgili.

    Okurken kendimi okuyorum işte... Ben de migreni tetikleyen başka sıkıntılar da vardı. Üst solunum yolları alerjisi ve astigmat... Hadi bekliyorum devamını :)

    YanıtlaSil