6 Nisan 2009 Pazartesi

Örgü Çanta

Tamamıyla el emeği,elde örüldü elde dikildi,fermuarına kadar elde yapıldı.İlk büyük çantam nihayet hazır.Yalnız resimler istediğim gibi değil,daha sonra bunları değiştirebilirim.Tığımı geliştirebilmek için 2 küçük ve bu gördüğünüz orta boy çantayı yaptım.Açıklamasını yarın- aaa yarın artık bugün olmuş saat 04.56 -girerim.Bu akşamlık bu kadar .
Ve ancak mümkün oldu akşam saat 21.53

NASIL ÖRÜLDÜ;
Bu çantaya başlarken amacım elimin tığa biraz daha alışması idi ve gerçekten de öyle oldu iyi oldu.Çanta tığla 3 lü trabzan yapılarak örüldü.İpi,3 kat -yeşil,siyah,krem-Malesef daha çok akşam yapabildiğim için resimlerle anlatamıyorum.Henüz gece çekimlerinde problemlerim var.

Çantanın bitmiş ölçüleri 15cm yükseklik 29 cm uzunluk ve 9 cm derinlik

Birdaha ki çantada inşallah daha iyi bir anlatım olacak.Görüldüğü üzere 3 parça halinde örüldü.Yanlara gelecek 2 küçük parça yukarıya doğru eksiltildi.Ana parca dikdörtgen şeklin
de tek parça örüldü.

Parçalar bittikten sonra nemli bezle ütülendi.Siyah renk iple sık iğne yapılarak birleştirildi




Sap olacak kısımda 2 parmak kalınlığında istenilen yüksekliğe kadar 3 lü trabzan yapıldı.Çanta ile birleşim yeri de gene elde örüldü.Fermuar takılacak yere de gene siyah renk iplikle 1 sıra sık iğne,1 sıra 3 lü trabzan ve 1 sıra 2 li trabzan yapıldı.


ve işte ÇANTAM

4 yorum:

  1. GÜNAYDIN...ÇANTA ÇOK GÜZEL OLMUŞ BENCE..
    GÜLE GÜLE KULLAN CANIM..GÖRÜNMÜYORDUN HİÇ ..ÖRGÜLERLE MEŞGULDÜN DEMEKKİ:))SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  2. eline emeğine sağlık.çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler arkadaşlar.Görünmeme nedenim,blogumda bir süredir problem vardı.Kayıt giriyordum ama siz göremiyordunuz.Çok şükür düzeldi.İyi dilekleriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık ilk çalışma için gayet güzel:)

    YanıtlaSil