22 Nisan 2009 Çarşamba

Kaktüslerim

Kaktüsler benim için çok değerli .
Neden mi?O kadar sert görüntüsü altından hiç ummadığınız kadar güzel çiçekler verir.Şaka gibi!Ama ne yazık ki çoğu türünde bu çiçekler ancak bir kaç saat kadar dayanır ve bir bakmışsınız yok olmuş.Hiç olmamış gibi.
Evliliğimin ilk yıllarında Merter de bir çatı katında oturuyordum.Evin toplam alanı kadar iki büyük terası vardı.Çok çiçeğim yoktu ama yeteri kadar vardı.EEE teras o kadar büyüktü ki çiçekler her zaman ufacık kalırdı o terasta.En çok sevdiklerim kaktüslerimdi.Ufacıkken alıp kocaman olmuşlardı.
Sanıldığının aksine kaktüsler herzaman sıcak istemezler.Kışın dışarıda rahatlıkla bırakabilirsiniz.Hatta dışarıda kalmaları çiçeklenmeleri için gayet iyi olur.Ama ev ortamına alışmış bir kaktüsüde direkt dışarı atamazsınız.Önce dışarıya alıştırmalısınız onu.Örneğin ilkbahar veya sonbaharda bunu yapabilirsiniz.Bir süre sonra onu tamamen dışarıda bırakabilirsiniz.Bu bilgiler özellikle Kaktüs Rehberi sitesinde dikkatimi çekti.Buraya erişmemin nedeni ise kaktüslerimdeki böceklerdi.Artık onların kaynağının belkide içeride olmaları diye düşünüyorum.Halbuki kaktüslerin düzenli havalandırılmaya ihtiyacı varmış.Terasta kaktüs yetiştirirken kaktüslerimi hiç içeri almazdım.Ve muhteşem çiçekler verirdi.Ama bu bilinçli yapılan birşey değildi.



Aslında onları dışarda bırakmam gerekiyormuş.Bu kış aldığım kaktüsleri çok ufak diye içeride bakmış ve kısa zamanda bayağı ilerleme kaydetmiştim.Ama böceklenince paniklemiştim.Sonuçta Eminönün"den aldığım bit ilaçı ile ilaçlamış ve hemen dışarı çıkarmıştım durumları şimdilik iyi gözüküyor.Bir tek yapacağım şey topraklarını değiştirmek.





Kaktüs Toprağı

Çok özel birşeye ihtiyaç duymazlar.Ben genellikle karışım kullanıyorum.Bu karışım da;Torf,kum ve normal toprak bulunuyor.

Kaktüsün sulanması

Kışın fazla suya ihtiyaç duymazlar.Yazın ise normal sulayabilirsiniz.

Online kaktüs alabileceğiniz bu sitede ilginizi çekecek çok çeşit var.Özellikle YAŞAYAN TAŞ DEDİKLERİ LİPHOPS türleri oldukça ilginç değil mi?
Liphops'larla ilgili diğer bilgilere kaktüs rehberi sitesinden de erişebilirsiniz.
Kaktüs zararlıları ile ilgili oldukça ayıntılı bir dosya hazırlayan kaktüs rehberi bu konuda ihtiyacınızı karşılayacaktır.

1 yorum:

  1. I was veгу ρleased to dіscoveг this great sіtе.
    I ωanted to thank you for onеs tіmе for this wonderful reaԁ!
    ! Ι definitely enјοyeԁ еνery
    bіt of it anԁ I have you book-maгκeԁ to see nеw things іn youг sitе.


    My blog poѕt http://tulsaga-occupytulsa.dotcloud.com
    Here is my page : study abroad in spain

    YanıtlaSil